RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:12:30    zondag, 24 maart 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 06 september 2014 11:40 uur, laatst gewijzigd op 06 september 2014 11:41 uur

Helicon viert 100 jaar groen onderwijs

Helicon viert 100 jaar groen onderwijs

Op de foto: $ Het schoolgebouw van de rooms-katholieke Landbouwwinterschool, voorloper van Helicon Opleidingen, was gevestigd aan de Pastoor Erasstraat. (Foto: collectie Heemkundekring Boxtel).

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat in Boxtel de rooms-katholieke Landbouwwinterschool, de voorloper van Helicon Opleidingen, werd opgericht. De vestiging van Helicon staat in het schooljaar 2014-2015 uitgebreid stil bij dit jubileum.

Zo wordt in september het symposium 'Groen onderwijs naar de toekomst' georganiseerd voor genodigden. Tijdens dit evenement wordt ingegaan op de belangrijkste trends die het groene mbo-onderwijs van de toekomst vormen.

Zaterdag 11 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur en zondag 12 oktober van 11.00 tot 17.00 uur opent Helicon de deuren van het gebouw aan de Schouwrooij 2 in Boxtel. Omwonenden, oud-leerlingen, oud-collega’s, familie, vrienden van leerlingen, geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op de school. Alle opleidingen, ook die in 's-Hertogenbosch zijn gevestigd, verzorgen activiteiten die laten zien wat het groen onderwijs van het heden en de toekomst biedt. Van superfoods of rijden op zonne-energie tot speuren naar schatten met de nieuwste bodemscanners.

In Brabants Centrum van donderdag 4 september een uitgebreid verhaal over het ontstaan van de rooms-katholieke Landbouwwinterschool en de ontwikkeling van deze opleiding door de jaren heen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Olieenzo Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Proef Culinair