17:53:40    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 01 november 2011 22:45 uur, laatst gewijzigd op 01 november 2011 22:52 uur

Hele oppositie tegen begroting

Hele oppositie tegen begroting

Op de foto: De Boxtelse gemeenteraad bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis. (Archieffoto: Henk van Weert).

De voltallige oppositie in de Boxtelse gemeenteraad heeft dinsdagavond tegen de begroting voor 2012 gestemd. Het is lang geleden dat het financieel beleid zó bekritiseerd werd.

Mede namens D66, SP, Boxtels Belang en VVD sprak fractievoorzitter Wim van Erp van het CDA zijn teleurstelling uit over het feit dat het college van B. en W. niet één van de zestien door deze partijen ingediende begrotingswijzigingen honoreerde.

Dat meevallers op het gebied van afval- en rioolheffing niet worden terugbetaald aan de burgers en dat de onroerend zaakbelasting meer dan trendmatig wordt verhoogd, zit de oppositiepartijen erg hoog. Wethouder Willie van de Langenberg (Financiën) verweerde zich met het argument dat het totaal van de lokale lasten volgens eerdere beleidsafspraken wordt aangepast met de algemeen geldende prijsstijgingen. Dat was onvoldoende voor de partijen die geen deel uitmaken van de coalite.

Dat bovendien een greep wordt gedaan uit de reserves om de beleidspunten van het college te realiseren, is Van Erp en de zijnen een doorn in het oog. ,,Temeer omdat onvoldoende helder is wanneer de financiële voorzieningen weer op peil worden gebracht", sprak Van Erp.

De tegenstemmers konden niet verhinderen dat de begroting toch een meerderheid in de raad kreeg, maar gaven wel een opmerkelijk signaal af.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geerts advies Gemeente Boxtel Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie