15:47:43    woensdag, 22 januari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 19 mei 2012 16:30 uur, laatst gewijzigd op 21 mei 2012 09:21 uur

Hel van Brabant door Liempde

Hel van Brabant door Liempde

Op de foto: Het peloton van de Hel van Brabant koerst door de schilderachtige Kapelstraat in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).

De bekende tweedaagse etappekoers Hel van Brabant reed zaterdagmiddag door Liempde. Het peloton vertrok 's morgens in Eindhoven en finishte ook daar omstreeks 15.50 uur.

De renners krijgen zowel zaterdag als zondag een fraaie koers door het Brabantse land voor de kiezen. Zaterdag betrof het een etappe over 114,7 kilometer. Ook Gemonde stond op het routekaartje van de renners.

Zondag staat een etappe van 125 kilometer op het programma, die grotendeels door de Kempen voert. Onderweg staan nogal wat kasseienstroken op het menu. Start en finish zijn gelegen aan de Boschdijk in Eindhoven.

De Hel van Brabant wordt dit jaar voor de 22e keer gehouden. De organisatie is in handen van de Stichting Wielerevenementen Eindhoven. Christof Marien uit Retie (België) won beide etappes na een massaspring.

Alle uitslagen staan op www.helvanbrabant.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geerts advies Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding