RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:27:22    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 07 april 2011 21:55 uur, laatst gewijzigd op 08 april 2011 11:05 uur

Hek beschermt ballen tegen meidoornhaag

Hek beschermt ballen tegen meidoornhaag

Het verzoek van de 12-jarige Niels van Acht om een oplossing te bedenken voor de meidoornhaag die de speelplek omringt aan de Koolhof in Liempde, is maandag in de vergadering van het wijkorgaan gehonoreerd. ,,Er komt een hekwerk voor de haag, zodat die gewoon kan blijven staan en de ballen van de kinderen niet steeds lek gaan door de scherpe prikkers van de heg”, zegt John van Heertum van het wijkorgaan.

Niels schreef onlangs een brief naar het gemeentebestuur van Boxtel, het Wijkorgaan Liempde en de Dorpsraad Liempde waarin hij zijn beklag deed over het feit dat regelmatig een bal sneuvelt door de doorns. Hij klom in de pen nadat voor de zoveelste keer een bal lek was geprikt door de scherpe haag, waarmee de speeltuin en het trapveldje aan de Koolhof worden afgeschermd.

,,Steeds meer kinderen mogen van hun ouders geen bal meer meebrengen omdat deze vaak na een of twee keer voetballen kapot is”, liet Niels weten. Een oplossing was volgens hem niet zo moeilijk: ,,Plaats een haag zonder doorns of zet een hekje voor de huidige heg, zodat de ballen daar niet meer in terecht kunnen komen.”

Van Heertum, lid van het wijkorgaan en de dorpsraad in Liempde, liet deze week weten dat besloten is om met instemming van de gemeente een hek te plaatsen. ,,Niels was zelf aanwezig bij de vergadering. Hij was blij met de uitkomst want nu kan de jeugd lekker voetballen op het veldje zonder dat ze hoeven te vrezen voor weer een lekke bal. Het is de bedoeling dat het hek op korte termijn geplaatst gaat worden”, aldus Van Heertum.

TEGELPAD

Ook voor een ander heikel punt is een oplossing bedacht. Enkele ouders in de buurt van de speeltuin gaven bij een bezoek van Van Heertum en wijkambtenaar Gijs Schampers aan dat niet alleen lekke ballen een probleem vormen. Als de meidoornhaag gesnoeid is, blijven doorns achter in het zand van de speeltuin. Kinderen die er met mooi weer op hun blote voeten spelen, trappen regelmatig in de prikkers. Van Heertum: ,,Het is de bedoeling om op korte termijn een tegelpad langs de haag aan de kant van de speeltuin te leggen.”

Auteur: STEFAN LATIJNHOUWERS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Proef Culinair SNS Bank