13:29:44    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 19 juni 2011 16:33 uur, laatst gewijzigd op 20 juni 2011 08:57 uur

Heilig Bloedprocessie houdt het (bijna) droog

Heilig Bloedprocessie houdt het (bijna) droog

Op de foto: De vaandeldragers van de Heilig Bloedprocessie lopen door de verlaten straten van Boxtel. De belangstelling voor de processie was dit jaar minimaal. (Foto: Marc Cleutjens).

De Heilig Bloedprocessie is weer voorbij. De jaarlijkse herdenking van het bloedmirakel uit 1380 vond plaats onder bewolkte hemel. Ondanks enkele regenbuien trok de stoet door de Boxtelse straten. De publieke belangstelling was mede door het regenachtige weer zeer gering.

Pas kort voor vertrek vanaf de Burgakker in hartje Boxtel hakte de organisatie de knoop door en werd besloten de Heilig Bloedprocessie door te laten gaan. Hoewel de buienradar droog weer had voorspeld, begon het om klokslag drie uur te regenen. Omdat stevige buien uitbleven, klonk alsnog het starschot voor de jaarlijkse praalstoet. Vorig jaar werd de processie op de valreep afgelast vanwege regenval, een jaar eerder werd de stoet halverwege ontbonden.

In de Kruisstraat en op de Markt was het nog redelijk druk, in alle andere centrumstraten was nauwelijks belangstelling voor de processie, die stilstaat bij het bloedmirakel dat ergens voor 1380 in Boxtel zou hebben plaatsgevonden. Aan het einde van de stoet liep het voltallige gemeentebestuur, onder aanvoering van burgemeester Frank van Beers.

In Brabants Centrum van donderdag 23 juni uitgebreid aandacht in woord en beeld voor de Heilig Bloedprocessie.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Alfa Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Huidtherapie Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Podium Boxtel EmielTechniek buisman optiek Olieenzo Remax-optimus TopSlank Meubelmakerijdenberg