RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:23:33    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 16 mei 2011 09:26 uur, laatst gewijzigd op 18 mei 2011 11:14 uur

Heemkunde tegen weg Colenhoef

De Heemkundekring Boxtel praat niet langer mee over een omleidingsroute voor vrachtverkeer tussen bedrijventerrein Ladonk en de Kapelweg. Een goede onderbouwing van nut en noodzaak voor zo'n nieuwe weg vanaf Colenhoef ontbreekt, stelt voorzitter Dik Bol.

Vanavond heeft overleg plaats over de verschillende varianten die zijn uitgedokterd voor een nieuwe noordelijke ontsluitingsweg voor Ladonk. Maar heemkundevoorzitter Bol vindt dat er eerst duidelijkheid moet komen of er überthaupt wel een nieuwe weg nodig is. En dat gebeurt niet in zijn ogen niet.

Volgens Bol kan de overlast voor de buurt ook teruggedrongen worden door op de Kapelweg zelf maatregelen te nemen: ,,De rechter zal elke bezwaarmaker die schade aan cultuurhistorie, archeologisch bodemarchief of natuurwaarden onnodig vindt, gelijk geven."

Twee weken geleden keerden 40 gezinnen in de wijk Kalksheuvel zich ook al tegen de aanleg van een nieuwe weg tussen Ladonk en Kapelweg. Eerder lieten de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel en de Fietsersbond weten dat het verbeteren van de bestaande weg hun voorkeur heeft.

Wethouder Wim van der Zanden vindt de conclusie van de Heemkundekring voorbarig. Ook vindt hij het jammer dat Bol niet langer meepraat over het zoeken naar de beste oplossing.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Proef Culinair Huidtherapie Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen