09:43:08    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 februari 2014 10:04 uur, laatst gewijzigd op 11 februari 2014 09:23 uur

Hé, hé, hé, wèn gezever...

Hé, hé, hé, wèn gezever...

Op de foto: Vijf buren uit de wijk Het Gescheurd Hemd in Lennisheuvel zorgden voor een echte revuesfeer tijdens Eendengatse zittingsavond. (Foto: Albert Stolwijk).

Namens alle Waggelaars heette tonprater Ad Hoevenaars vrijdagavond ’Herptse Boy’ Mark Buijs welkom in Eendengat. Samen met wethouder Willie van de Langenberg bezocht de burgemeester de Waggelrevue in hofpaleis Denziz om zich met allerlei hele en halve waarheden de les te laten lezen.

Het kV-station, schaliegas en het aftreden van wethouder Wim van der Zanden; het kwam allemaal voorbij tijdens de Waggelrevue. Maar ook de opmerkelijke gang van zaken rondom de verkoop van sportcomplex De Braken. Tonprater Ad Hoevenaars bracht die procedure in relatie met het wettelijke voorschrift dat burgemeester Mark Buijs zich binnen nu en enkele maanden in Boxtel moet vestigen. ,,Misschien moet je je huis in Herpt maar met verlies verkopen. Dan heb je uiteindelijk toch meer te besteden, heeft wethouder Willie ons voorgerekend…”

Met zo’n honderd verkochte kaarten was de eerste van twee Eendengatse zittingsavonden vrijdag niet uitverkocht, maar dat deed aan de sfeer niets af. Het publiek vermaakte zich opperbest. Onder meer met een sprankelend optreden van de Vijf Zaligheden. Een kwintet uit Lennisheuvel bracht de hit Blurred Lines van Robert Thicke in een persiflage zoals die ook bekend is van de Nederlandse formatie De Kraaien.

De op Boxtel toegesneden teksten, waarin ook de eerder genoemde heikele onderwerpen aan bod kwamen, werden door Frank van Heesch (jawel, Donald de Vierde in eigen persoon!), Werner Dekkers, Marcel Roos, Peter en Will van de Sande fraai uitgedost en goed verstaanbaar op de planken gebracht in 'H'é, hé, hé wèn gezever'. Het komische kwintet is een aanwinst die gekoesterd moet worden door de organisatoren van de Waggelrevue.

De keuze om tonprater Jan Schellekens uit Gemonde als uitsmijter te programmeren, was een schot in de roos. Als Janus de Zwerver zorgde hij voor een hilarisch hoogtepunt van de zittingsavonden. Die beleeft zaterdag 8 februari, precies vijftig jaar nadat Boxtel zich voor het eerst tot Eendengat doopte, een tweede en uitverkochte aflevering.

Meer foto's op onze Facebook-pagina.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Toverboom Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Remax-optimus Elan Bikes support Filipe TopSlank Meubelmakerijdenberg buisman optiek Alfa EmielTechniek Doornmalen electro Olieenzo