RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:45:11    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 30 september 2011 10:09 uur, laatst gewijzigd op 30 september 2011 11:20 uur

'Hartje Boxtel goed bereikbaar tijdens Herfstfestijn'

\'Hartje Boxtel goed bereikbaar tijdens Herfstfestijn\'

Op de foto: Ook komend weekeinde gaan de afritten van de A2 bij Boxtel dicht vanwege asfalteringswerkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid. (Foto: Albert Stolwijk).

De Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel is boos over de weekendafsluiting van de afritten 25 en 26 van de rijksweg A2. Voorzitter Jan van Vroenhoven betreurt dat de werkzaamheden van Rijkswaterstaat juist samenvallen met het Herfstfestijn en de te verwachten drukke koopzondag.

Enkele weken geleden was afrit 26 een weekeinde afgesloten voor asfalteringswerkzaamheden in opdracht van de gemeente Boxtel. Toen werd een deel van de Keulsebaan en de Boxtelseweg opgeknapt. De gemeente had het karwei willen combineren met de werkzaamheden van Rijkswaterstaat, maar kon geen geschikte datum vinden.

Deze week werd bekend dat Rijkswaterstaat komend weekeinde zowel afrit 25 als afrit 26 onder handen gaat nemen. De afritten gaan afhankelijk van de werkzaamheden om de beurt open. Verkeer wordt omgeleid via de afrit die open is. ,,Het is vervelend als weggebruikers met bestemming centrum in Boxtel-Noord aankomen en daar stuiten op weer een omleiding", zegt OCB-voorzitter Van Vroenhoven. ,,We willen juist mensen van buiten Boxtel lokken en dat dreigt nu mis te gaan."

Via een advertentie in Brabants Dagblad op zaterdag en contacten met de media wil Van Vroenhoven onderstrepen dat het centrum van Boxtel ondanks alle werkzaamheden bereikbaar is. Bezoekers moeten wel de omleidingsborden volgen. Tijdens de koopzondag op 2 oktober zijn vrijwel alle winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Het Herfstfestijn omvat onder meer een culinaire route en kunstroute De Rode Draad.

Actuele berichtgeving over wegafsluitingen staat op www.rijkswaterstaat.nl en www.vananaarbeter.nl.

 

 

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Olieenzo Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies