08:09:37    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 01 december 2012 19:21 uur, laatst gewijzigd op 01 december 2012 19:25 uur

Hans de Kort wint bondskruis

Hans de Kort wint bondskruis

Op de foto: Hans de Kort (tweede van links) toont zijn winnende kanarie. (Foto: Albert Stolwijk).

Zijn kanarie won dit jaar ook al een prijs bij de Boxtelse kampioenschappen en ook bij de show van vereniging Ons Ideaal werd Hans de Kort met dezelfde vogel kampioen. Vrijdag werd het dier tijdens de opening van de show van vereniging Vogelvreugd in café De Adelaar aan de Baroniestraat uitgeroepen tot mooiste vogel.

De Kort ging met het bondskruis naar huis. ,,Het is een mooi resultaat”, zei de kampioen zaterdag. ,,De keurmeester vond dat de vogel een goed postuur had en een mooie houding. 22 december doe ik met de kanarie mee aan de kampioenschappen van het district Noordoost-Brabant in Liempde. Het zou mooi zijn als ik dan weer won. Dan is de cirkel rond.”

Tijdens de show van vereniging Vogelvreugd zijn 161 vogels te bezichtigen. Het publiek is zaterdag tot 21.00 uur welkom. Zondag is de tentoonstelling te bezichtigen tussen 10.00 en 17.00 uur. De trekking van loterij is zondag om 15.00 uur.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Proef Culinair Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen