18:16:01    donderdag, 16 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 02 december 2013 14:26 uur, laatst gewijzigd op 02 december 2013 14:58 uur

Handtekeningenactie Amnesty

Burgemeester Mark Buijs ondertekende maandag 2 december twee petities van Amnesty International. Buijs was uitgenodigd in aanloop naar de dag van de rechten van de mens, op 10 december.

De ene petitie is voor de bevordering van de vrijheid van meningsuiting in Rusland. De andere is een oproep aan de Egyptische regering om koptische christenen te beschermen. Maria van der Wiel van Amnesty Boxtel sprak de burgemeester voor en na het zetten van zijn handtekening toe: ,,Afgelopen zomer hebben enkelen van ons al met u kennis mogen maken op Bazaar Boxtel, waar we al hebben mogen horen dat u het werk van Amnesty een warm hart toe draagt.”

De burgemeester zei dat ook vanuit Boxtel mensenrechten worden gesteund. Daarnaast vroeg hij aandacht voor kinderen uit met name Syrië die moeten vluchten en van hun ouders gescheiden raken. Nadat Buijs de petitie getekend had, kreeg hij symbolisch een brandende kaars.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Toverboom Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Beleef Boxtel Doornmalen electro Olieenzo Alfa Geerts advies Meubelmakerijdenberg buisman optiek Podium Boxtel EmielTechniek