RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:29:15    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 01 november 2013 11:50 uur, laatst gewijzigd op 01 november 2013 16:12 uur

Handen uit de mouwen in natuur

Handen uit de mouwen in natuur

Op de foto: Ook vorig jaar werd hard gewerkt in natuurgebied De Geelders tijdens de landelijke Natuurwerkdag. (Foto: Peter de Koning).

Op meer dan driehonderd locaties verspreid over heel Nederland gaan vrijwilligers zaterdag 2 november op pad om in de natuur te werken. Tijdens deze Natuurwerkdag wordt ook gewerkt in natuurgebied De Geelders in Liempde en aan de Kempseweg in Boxtel. De geplande activiteit bij de Huisvennen in de Kampina gaat niet door vanwege het geringe aantal aanmeldingen. 

In natuurgebied De Geelders worden bomen gezaagd onder begeleiding van de Natuurwerkgroep Liempde en de heem-natuurgroep Sint-Oedenrode. Er is koffie en thee en na afloop een kop soep. De werkzaamheden zijn geschikt voor personen vanaf 12 jaar. Het verzamelpunt is aan de Kasterensestraat 23 in Liempde om 09.00 uur. De werkzaamheden duren tot ongeveer 12.30 uur.

Ook bij de Huisvennen in natuurgebied Kampina zouden dennen worden gezaagd, maar Ad van de Langenberg van Natuurmonumenten laat weten dat de activiteit niet doorgaat. ,,Er hebben zich helaas geen vrijwilligers gemeld."

De werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel gaat aan de slag aan de Kempseweg 7a in Boxtel. Daar wordt een aantal wilgen geknot. Iedereen is tussen 09.00 en 12.00 uur welkom om een handje te komen helpen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Doornmalen electro Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg