RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:56:46    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 03 november 2012 15:38 uur, laatst gewijzigd op 03 november 2012 15:50 uur

Handdruk voor Transition Town

Handdruk voor Transition Town

Op de foto: Mirjam Bemelmans, Marjo Roelofs, Jan Juffermans en Stijn de Klerk van Transition Town tonen hun blijdschap over de Groene Handdruk die zij ontvingen van de gemeente Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

De tweede editie van het Repair Café in kringloopwinkel Het Goed, waar mensen terecht kunnen voor reparaties van kapotte spullen, had zaterdag flink wat aanloop. Transition Town, samen met Het Goed en Stichting Repair Café medeorganisator van dit initiatief, kreeg die middag een Groene Handdruk uit handen van wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel.

Wethouder Van de Wiel gaf zaterdag aan dat er naast een economische crisis nog iets aan de hand is: een grondstoffentekort. ,,We kunnen niet onbeperkt grondstoffen gebruiken. Daarom moeten we op een verantwoorde manier omgaan met het hergebruiken van spullen. Door dit café kunnen voorwerpen met kleine mankementen een tweede leven krijgen.”

Naast een trofee kreeg de organisatie een geldbedrag van 350 euro. Wethouder Van de Wiel noemde de organisatie Transition Town Boxtel zeer actief binnen de gemeente. ,,Het duurzame denken van de beweging past perfect bij de Groene Handdruk.”

Tijdens het tweede Repair Café brachten verschillende mensen hun kapotte spullen, zoals een strijkijzer, Senseo koffiezetapparaat, kettingzaag en versleten jas naar de vrijwilligers die er vervolgens mee aan de slag gingen. Zaterdag 17 november vindt de derde editie van het café plaats.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Olieenzo Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Geerts advies