03:13:08    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 23 oktober 2014 16:51 uur, laatst gewijzigd op 23 oktober 2014 16:54 uur

'Hakken en zagen' in Groene Poort

\'Hakken en zagen\' in Groene Poort

De kokerbijl, een gepolijste bijl, verschillende soorten zagen en een bijl met een enkele groef. Deze en vele andere (pre)historische bijlen en zagen zijn vanaf donderdagmiddag te bezichtigen in oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg in Boxtel. Wethouder Peter van de Wiel en directeur René Fraaije van De Groene Poort openden de expositie 'Hakken en zagen'.

Bezoekers kunnen tot en met 30 november allerlei (pre)historische bijlen en zagen uit de ijzer-, brons- en stenen tijd bezichtigen die uit de collectie van Werner Peters uit Balgoy komen, met illustraties van zijn broer Gerard Peters. Ter vergelijking worden ook de moderne uitvoeringen van die gereedschappen getoond.

,,Door deze mooie expositie blijkt maar weer dat De Groene Poort een heel belangrijke voorziening is voor Boxtel", vond wethouder Van de Wiel. Fraaije liet weten dat er woensdag meer dan zeshonderd mensen een bezoek brachten aan het oertijdmuseum. ,,Het is mooi om te zien dat ons publiek uit veel kinderen bestaat. Voor hen richten we vooral exposities in, zodat zij meer te weten komen over de geschiedenis."

'Hakken en zagen' is tot en met 30 november te bezichtigen tijdens openingstijden van De Groene Poort. Meer informatie: www.oertijdmuseum.nl.

Meer foto's van de opening zijn te zien op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Olieenzo Geerts advies buisman optiek Meubelmakerijdenberg Toverboom Filipe Huidtherapie Podium Boxtel Beleef Boxtel EmielTechniek Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Geld en Makelaardij