RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:53:24    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 04 mei 2014 14:44 uur

Haarense huizenmarkt krabbelt op

Haarense huizenmarkt krabbelt op

De woningmarkt bevond zich vorig jaar in zwaar weer. Dat was ook te merken in de gemeente Haaren. Daar werden vorig jaar 24 woningen opgeleverd. Uit het woningbouwprogramma, dat donderdag 15 mei in de gemeenteraad wordt behandeld, blijkt dat voor dit jaar de bouw van driehonderd woningen op het programma staat.

In het programma over woningbouw in de gemeente wordt teruggeblikt op 2013. Daaruit blijkt dat de nationale woningmarkt zich vorig jaar in zwaar weer bevond en dat dit beeld ook in Haaren van toepassing is. Zo werden vorig jaar 24 woningen opgeleverd, waarvan zeventien nieuwbouwwoningen en zeven huizen die werden herbouwd na sloop. In 2012 waren dit nog 115 woningen. In Esch werd in 2013 één woning herbouwd. Per 1 januari 2014 is bij de gemeente Haaren bekend dat er twee nieuwbouwwoningen in Esch worden gerealiseerd en dat één boerderij wordt herbouwd.

Komend jaar staan allerlei woonontwikkelingen op de agenda in Haaren. Zo is de verwachting dat in 2014 bijna driehonderd woningen worden gebouwd. De nieuwbouwplannen voor de woonzorgcentra Leyenhof in Helvoirt en Haarensteijn in Haaren maken hier een belangrijk deel van uit. Ook is de gemeente afgelopen jaar met ontwikkelaars in gesprek geweest over aanpassingen van de bestaande woningplannen. Zo zijn voor het plan Venakkers nieuwe eisen gesteld, zoals levensloopbestendige woningen en huizen voor starters, doorstromers en senioren. Er werd een prijsvraag uitgeschreven voor ontwikkelaars waar Reuvers Bouw en Ontwikkeling als winnaar uit de bus kwam. De verwachting is dat dit bouwplan pas in 2015 van start gaat.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Geld en Makelaardij Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen