RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:50:37    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 13 maart 2014 16:04 uur, laatst gewijzigd op 13 maart 2014 16:16 uur

Haaren wint innovatieprijs

Haaren wint innovatieprijs

Op de foto: Juryvoorzitter Johan van den Hout met de prijswinnaars. Van links naar rechts: Eric van den Dungen en Ad van de Ven van de gemeente Haaren, Pieter Verschure en John Dictus. (Foto: Monique Frencken).

De gemeente Haaren werd tijdens het Schoon Water Symposium in 's-Hertogenbosch gekozen als winnaar van de Innovatieprijs 2014. De jury koos de aanpak van de gemeente rondom chemievrije sportveldenbeheer als beste innovatie. Gedeputeerde Johan van den Hout, de juryvoorzitter, reikte de prijs uit aan wethouder Eric van den Dungen.

Schoon Water voor Brabant is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, Brabant Water, ZLTO, stichting Duinboeren en de Brabantse waterschappen. Het is een stimuleringsproject om het grond- en oppervlaktewater schoon te houden.

De jury roemde vooral de gedeelde verantwoordelijkheid en samenwerking bij de aanpak van de gemeente Haaren. Zo zijn inwoners via sportverenigingen nauw betrokken bij het onderhoud van de velden, waardoor ze bewust worden van de kracht van chemievrij beheer en de bescherming van het water in eigen gemeente. Haaren won een geldprijs van 2.500 euro. Meer informatie: www.schoon-water.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Geld en Makelaardij Proef Culinair Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding