RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:08:42    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 20 november 2014 23:21 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2014 11:07 uur

Haaren stelt fusiebesluit uit

Haaren stelt fusiebesluit uit

De Haarense gemeenteraad heeft donderdag door middel van een motie, ingediend door alle politieke partijen, unaniem besloten de besluitvorming rondom de ambtelijke fusie met de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel op te schorten tot minimaal 1 juni 2015. Zij deed dit naar aanleiding van de oproer die de afgelopen weken in de gemeente ontstond over de voorgenomen fusie.

Zeventien inwoners uit de dorpskernen richtten eerder Toekomst Haaren op, de belangenorganisatie die handtekeningen inzamelde om de gemeenteraad te overtuigen eerst te kijken naar draagvlak onder de bevolking. Donderdag bleek dat er drieduizend handtekeningen waren verzameld. Hieruit bleek dat 95 procent achter de belangenorganisatie staat. Honderden mensen kwamen naar het gemeentehuis om hun steun te betuigen. Initiatiefnemer Peter Dirks van de belangenorganisatie overhandigde voorafgaand aan de raadsvergadering de petities aan burgemeester Jeannette Zwijnenburg.

Ondanks dat het onderwerp ' ambtelijke fusie'  niet aan de orde zou komen, hadden VVD, Progressief 96, Samenwerking ' 95 en CDA een gezamenlijke motie opgesteld waarin het college werd opgeroepen om in de gemeenteraadsvergadering een plan van aanpak voor de komende maanden voor te leggen en uiteindelijk tot een onderzoek naar verschillende scenario's te komen. Hierin zouden de raakvlakken met Boxtel, Oisterwijk, Haaren, Sint-Michielsgestel, Vught, 's-Hertogenbosch en Tilburg ook aan bod moeten komen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro