RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:00:38    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 06 januari 2013 13:03 uur, laatst gewijzigd op 06 januari 2013 13:07 uur

Haaren neemt afscheid van burgemeester Frans Ronnes

Haaren neemt afscheid van burgemeester Frans Ronnes

Op de foto: Burgemeester Frans Ronnes aan de slag als vrijwilliger in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Esch.

Burgemeester Frans Ronnes van Haaren legt zijn ambt neer op 1 oktober van dit jaar. Dat heeft Ronnes zondag tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haaren, waaronder ook Esch valt, bekendgemaakt.

Ronnes trad aan als burgemeester van Haaren op 15 december 2001. In december 2013 loopt zijn tweede ambtstermijn af. Hij wordt 65 jaar in oktober 2013 en hoewel een burgemeester mag aanblijven tot hij 70 jaar is, kiest Ronnes er toch voor om bij het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd zijn ontslag aan te bieden.

Ronnes verklaarde zondag via een persbericht dat hij nog altijd veel plezier in het werk heeft. Toch heeft hij besloten om zijn ontslag als burgemeester van de gemeente Haaren aan te bieden aan de koningin. Naast persoonlijke beweegredenen speelt de overweging een rol dat hij een derde ambtstermijn qua leeftijd niet kan voltooien.

,,Daarnaast heeft hij geleerd en ervaren dat het goed is als mensen niet te lang op eenzelfde post blijven zitten”, meldt het persbericht. ,,Er moet na zoveel jaren weer fris bloed in een organisatie komen. De gemeente Haaren staat voor belangrijke ontwikkelingen in de samenwerking met andere gemeenten en in de uitvoering van rijkstaken die overgeheveld worden naar de lokale overheid.”

Ronnes kiest ervoor om nu zijn vertrek bekend te maken, zodat de procedure voor zijn opvolging wellicht tijdig kan worden afgerond en de opvolger direct na zijn vertrek kan aantreden. Hij heeft samen met zijn vrouw Annie nog vele plannen; beiden vinden het leuk en belangrijk om actief te blijven in het maatschappelijk leven.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Doornmalen electro Proef Culinair SNS Bank Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen