RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:17:58    dinsdag, 20 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 21 november 2013 23:18 uur

Haaren gaat voor LOHA

Haaren gaat voor LOHA

Op de foto: Het bestuur van de Lokale Omroep Haaren: secretaris Christ van Pijnenburg, voorzitter Annemarie van Alphen en penningmeester Victor van Brunschot.

Met een nipte meerderheid stemde de Haarense gemeenteraad donderdagavond voor het raadsvoorstel om de zendmachtiging aan de stichting Lokale Omroep Haaren (Loha) toe te kennen. Op dit moment is die in het bezit van de Haarense Omroep Stichting (HOStv). Het advies van de raad gaat naar het Commissariaat voor de Media, waar de definitieve beslissing wordt gemaakt.

De fracties VVD en Samenwerking ’95 stemden voor het voorstel. CDA en Progressief 96 waren tegen de toekenning van de zendmachtiging aan de Loha. Hierdoor ontstond er een minimale meerderheid met 8 stemmen voor en zeven raadsleden die tegen stemden. Het Commissariaat van de Media brengt binnenkort een definitieve beslissing uit, maar volgens burgemeester Jeannette Zwijnenburg wordt het advies van de gemeenteraad ’negen van de tien keer overgenomen’.

Christien van Schijndel, secretaris van de Essche lokale omroep en voorzitter Annemarie van Alphen spraken voorafgaand aan de gemeenteraad in. Zij ontvingen na de vergadering glunderend alle felicitaties van de raadsleden. ,,Als op 19 januari de knop wordt omgezet, zijn wij er volledig klaar voor”, aldus Van Alphen. Ze benadrukte dat Loha voor samenwerking is, ook met HOStv. Ook burgemeester Zwijnenburg gaf aan dat ze zich na de toekenning van de zendmachtiging gaat inzetten voor een samenwerking tussen Loha en de HOS.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Tiga Doornmalen electro Toverboom TopSlank Olieenzo Zwanenberg adviesgroep Gemeente Boxtel Rijschool Dolman Koppelmans Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Natasja fashion Beleef Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij Geerts advies Kindertuin Meubelmakerijdenberg 040Fit