21:59:06    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 19 juni 2011 12:49 uur, laatst gewijzigd op 19 juni 2011 12:50 uur

'H. Bloedprocessie gaat door'

\'H. Bloedprocessie gaat door\'

Op de foto: Altijd present bij de voertuigenzegening in Boxtel: de brandweer. (Foto: Marc Cleutjens).

De Heilig Bloedprocessie die zondag 19 juni door de straten van Boxtel trekt gaat zeer waarschijnlijk door. Ondanks de slechte weersomstandigheden rekent de organisatie erop dat het zondagmiddag droog blijft.

Op dit moment is het droog in Boxtel en de buienradar geeft aan dat het ook de rest van de middag grotendeels droog zal blijven. ,,We hakken de knoop pas op het laatste moment door", meldt een van de betrokkenen bij de Sint-Petrusschool aan de Burgakker, waar rond het middaguur al de eerste deelnemers werden geschminkt.

De Heilig Bloedprocessie werd vorig jaar kort voor drie uur afgelast vanwege de regen. Een jaar eerder was de stoet halverwege toen het flink begon te regenen en de processie werd ontbonden. De kwetsbare historische kleding waarin de circa vijfhonderd deelnemers gehuld zijn, mag niet nat worden.

De festiviteiten op Drievuldigheidszondag startten vanochtend om half twaalf met de zegening van voertuigen op de Markt. Traditiegetrouw stonden al voor de start van de zegening tientallen auto's en trucks in de rij. Naar schatting vijfhonderd voertuigen werden gezegend door de diakens Peter Broeders en Piet-Hein Boudain.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek buisman optiek Beleef Boxtel Alfa Meubelmakerijdenberg Filipe Geerts advies Huidtherapie Toverboom Elan Bikes support Podium Boxtel Geld en Makelaardij Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Doornmalen electro