RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:29:26    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 01 september 2011 14:10 uur, laatst gewijzigd op 01 september 2011 14:11 uur

'Grove taal bij voetbal aanpakken'

\'Grove taal bij voetbal aanpakken\'

Op de foto: Ton Jonkers (links) en Ties Pronk vinden dat de omgangsvormen in het amateurvoetbal wel wat verbetering behoeven. Ze willen zich daarvoor nadrukkelijk inzetten. (Foto: Albert Stolwijk).

Als relatieve buitenstaanders vinden zowel voorzitter Ton Jonkers van voetbalclub ODC als diens collega Ties Pronk van RKSV Boxtel dat zij samen met de overige bestuursleden het goede voorbeeld moeten geven. Vooral het taalgebruik langs de lijn irriteert hen regelmatig mateloos. ,,We spreken mensen die over de schreef gaan er persoonlijk op aan”, klinkt het in koor.

Vloeken, sakkeren, tieren. Het is schering en inslag langs de voetbalvelden. Ook in Boxtel, zo ervaren de voorzitters van de twee plaatselijke voetbalclubs waarvan de vaandelteams elkaar voor het eerst in zestien jaar weer treffen in competitieverband. Grof taalgebruik is uit den boze, vinden zowel Pronk als Jonkers. En vinden is één, maar als ze merken dat supporters hun boekje te buiten gaan, spreken ze die personen ook aan. Onbetamelijk gedrag wordt niet getolereerd, zo is binnen beide clubbesturen afgesproken.

RKSV Boxtel heeft kosten noch moeite gespaard om de openingswedstrijd van de nieuwe competitiejaargang zondag 4 september (aanvang 14.30 uur) een feestelijke uitstraling te geven. Voor de jeugd worden een luchtkussen, een bunjee-run, een ijscokar en een suikerspinkraam opgesteld. De E1- en F1-elftallen van beide clubs spelen vanaf 13.00 uur gelijktijdig op het hoofdterrein, dat daarvoor in tweeën wordt gesplitst. Muziekkapel De Volle Bloas speelt niet alleen onder de rust op het terras voor kantine Den Oosthoek; ook voor en na de wedstrijd laten de muzikanten van zich horen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Gemeente Boxtel Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij