13:24:19    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 28 juni 2011 20:16 uur, laatst gewijzigd op 30 juni 2011 17:35 uur

Grote schade na zomerstorm

Grote schade na zomerstorm

Op de foto: De schade die de storm heeft aangericht aan de Runsdijk in Esch is enorm. (Foto: Albert Stolwijk).

Onweersbuien met zware windvlagen en hagel trokken dinsdagavond over het land. Ook de regio Boxtel werd flink getroffen door het noodweer. De hele avond klonken onophoudelijk sirenes van hulpdiensten die uitrukten naar incidenten en ongevallen.

Kelders liepen door het slechte weer onder water en in vrijwel alle straten lagen takken en bladeren op de weg. De brandweer rukte aan de lopende band uit na meldingen over omgevallen bomen. Pas in de loop van woensdag werd duidelijk hoe groot de ravage werkelijk is.

Brandweer, gemeentewerkers en loonbedrijven zijn urenlang in touw geweest om de grootste ravage op te ruimen. Naar verwachting duurt het opruimen van alle takken en bomen enkele weken. De brandweer kreeg assistentie van korpsen uit Oss, Uden en Veghel.

De brandweer werd dinsdagavond meer dan tachtig keer gealarmeerd maar kon in de meeste gevallen weinig uitrichten. Medewerkers van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Boxtel werden ingezet om de meest urgente situaties aan te pakken. Prioriteit hadden daarbij de plaatsen waar leidingen kapot waren getrokken door vallende bomen. Ook op locaties waar gevaar voor de burgers bestond werden hulpdiensten ingezet.

Op diverse plekken zijn bomen omgewaaid die daarmee voor een ravage zorgen. Bij dierenarts Jelle Hoekstra, op de hoek Brederodeweg en Rechterstraat, viel een monumentale kastanjeboom om. De grote boom viel in de richting van de weg, maar blokkeerde deze niet. 

Op Tongeren werd door vallende bomen gaten in de weg geslagen. De straat werd door de gemeente afgesloten. Ook de Runsdijk in Esch was onbereikbaar voor verkeer. Hier vielen meer dan twintig bomen om door de hevige windvlagen. Het asfalt raakte flink beschadigd doordat ook de wortels van de boom werden meegesleurd in de wind. De weg was onbegaanbaar.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 30 juni.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars en Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Alfa TopSlank Elan Bikes support Huidtherapie buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Remax-optimus Filipe Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij