RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:29:43    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 29 januari 2012 20:16 uur, laatst gewijzigd op 01 februari 2012 17:20 uur

Grote opkomst energiemarkt B.E.N.

Grote opkomst energiemarkt B.E.N.

Op de foto: Bezoekers konden tijdens de energiebeurs oude gloeilampen inleveren voor een led-lampje. (Foto: Gerard Schalkx).

Boxtel heeft zich voorgenomen om in 2040 energieneutraal te zijn. Ook de burger is nodig om dit doel te behalen en daarom werd zondag de beurs Boxtel Energie Neutraal (B.E.N.) gehouden. Honderden mensen kwamen op het evenement af.

De begane grond van onderwijsinstelling Helicon aan de Schouwrooij in Boxtel was zondag omgetoverd tot een energiemarkt. Lokale ondernemers gaven informatie over alle mogelijkheden om energie in en om het huis te besparen.

Zo konden bezoekers zich bij verschillende stands laten informeren over zonnepanelen, elektrische fietsen en scooters, spouwmuurisolatie, led-lampen en de plannen om een lokale energiecoöperatie op te richten in Boxtel. Ook konden mensen oude gloeilampen inleveren voor een gratis led-lampje.

Wethouder Peter van de Wiel noemt de opkomst prachtig. ,,Ik merk steeds meer dat mensen de instelling hebben dat duurzaamheid geen geld kost, maar geld oplevert.” Hij noemt de beurs een stap in het proces om Boxtel energieneutraal te maken. ,,We moeten nu niet achterover leunen, maar meteen aan de slag gaan met een volgende stap.”

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Huidtherapie Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen