09:00:58    donderdag, 20 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 29 januari 2012 20:16 uur, laatst gewijzigd op 01 februari 2012 17:20 uur

Grote opkomst energiemarkt B.E.N.

Grote opkomst energiemarkt B.E.N.

Op de foto: Bezoekers konden tijdens de energiebeurs oude gloeilampen inleveren voor een led-lampje. (Foto: Gerard Schalkx).

Boxtel heeft zich voorgenomen om in 2040 energieneutraal te zijn. Ook de burger is nodig om dit doel te behalen en daarom werd zondag de beurs Boxtel Energie Neutraal (B.E.N.) gehouden. Honderden mensen kwamen op het evenement af.

De begane grond van onderwijsinstelling Helicon aan de Schouwrooij in Boxtel was zondag omgetoverd tot een energiemarkt. Lokale ondernemers gaven informatie over alle mogelijkheden om energie in en om het huis te besparen.

Zo konden bezoekers zich bij verschillende stands laten informeren over zonnepanelen, elektrische fietsen en scooters, spouwmuurisolatie, led-lampen en de plannen om een lokale energiecoöperatie op te richten in Boxtel. Ook konden mensen oude gloeilampen inleveren voor een gratis led-lampje.

Wethouder Peter van de Wiel noemt de opkomst prachtig. ,,Ik merk steeds meer dat mensen de instelling hebben dat duurzaamheid geen geld kost, maar geld oplevert.” Hij noemt de beurs een stap in het proces om Boxtel energieneutraal te maken. ,,We moeten nu niet achterover leunen, maar meteen aan de slag gaan met een volgende stap.”

Auteur: Annelieke van der Linden

Advertenties