21:37:30    vrijdag, 24 mei 2019
brabants centrum logo
Zondag, 29 mei 2011 08:56 uur, laatst gewijzigd op 29 mei 2011 10:03 uur

Grote gildedag in Oirschot

Grote gildedag in Oirschot

Op de foto: Vendeldemonstratie tijdens een kringdag in Hulsel, enkele weken geleden. (Foto: Ruud van Casteren, Boxtel).

Vanmiddag om 13.00 uur zet zich in Oirschot een lange stoet met ruim vijftig gilden in beweging. Onder hen Sint-Barbara & Sint-Joris uit Boxtel, Sint-Antonius Abt uit Liempde en Sint-Willebrordus uit Esch.

Onder begeleiding van de muziekkorpsen uit Oirschot, Spoordonk en De Beerzen keert de bonte stoet na een rondtocht door het dorpscentrum na ongeveer een uur terug op het schietterrein aan de N621, de weg van Oirschot naar Best, voor de massale opmars. Om 15.00 uur beginnen de diverse schietwedstrijden met kruis-, hand- en voetboog en geweer. Voorts laten trommelaars en vendeliers zich beoordelen. Een kleine streekmarkt met proeverijen maakt het evenement compleet.

Vrijdag vond al een meezingfestijn plaats in de grote feesttent op het schietterrein. De Aggemarvanhuisaf Band uit Boxtel was een van de optredende gezelschappen en kreeg veel enthousiaste reacties van de vele honderden bezoekers.

De organisatie van dit zogeheten vrij gildefeest is in handen van het gilde Sint-Joris, een van de vier Oirschotse schutterijen. Meer informatie: http://www.gildemanifestatie2011.sintjorisgilde.nl

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Proef Culinair Doornmalen electro Geld en Makelaardij Geerts advies Olieenzo Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel