06:34:52    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 20 januari 2012 09:52 uur, laatst gewijzigd op 20 januari 2012 17:10 uur

Grote energiebeurs in Boxtel

Grote energiebeurs in Boxtel

Op de foto: Boxtel heeft iets met duurzame energie. Vorig jaar nam wethouder Peter van de Wiel op het dak van het gemeentehuis enkele honderden zonnepanelen in gebruik. (Foto: Marc Cleutjens).

De Boxtelse politieke partijen PvdA/GroenLinks en Combinatie95 organiseren zondag 29 januari onder de noemer Boxtel Energie Neutraal een groots opgezette energiebeurs.

Het schoolgebouw van Helicon Opleidingen aan de Mijlstraat is het decor van de informatiemiddag waaraan wordt meegewerkt door een groot aantal ondernemers. ,,De beurs is een nieuwe stap op weg naar een energieneutraal Boxtel in 2040”, zegt raadslid Peter Manniën van Combinatie95.

Manniën is met raadslid Hans Maassen van PvdA/GroenLinks de kartrekker van de energiebeurs. Een jaar na een informatieavond in de Tijberzaal van het Baanderherencollege is het volgens Manniën en Maassen tijd dat Boxtel nieuwe stappen zet op weg naar een energieneutrale samenleving. ,,We vinden dat het tempo te laag ligt, Boxtel moet schakelen om daadwerkelijk stappen te kunnen zetten”, oordeelt Manniën.

Een van de doelstellingen van de energiebeurs bij Helicon op 29 januari is ook inwoners met een smalle beurs te interesseren voor het plaatsen van zonnepanelen. Zo’n investering hoeft volgens PvdA/GroenLinks en Combinatie95 niet meer te kosten dan 5.500 euro.

De kartrekkers van de initiatiefbeurs hopen met hun manifestatie een groot aantal Boxtelaren te interesseren voor duurzame energie. Ze rekenen voorzichtig op circa duizend gezinnen die bereid zouden zijn om voor zonne-energie te kiezen.

Naast ondernemers doen verschillende organisaties mee aan de energiebeurs van Boxtel Energie Neutraal. Dat zijn onder meer de gemeente Boxtel, Woonstichting Sint-Joseph en Rabobank Dommel & Aa, die met oud-directeur Martijn Messing van De Kleine Aarde werken aan de oprichting van een energiecoöperatie.

De energiebeurs duurt zondag 29 januari van 13.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 19 januari.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Geld en Makelaardij Proef Culinair Doornmalen electro Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel