00:41:22    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 12 februari 2013 09:03 uur, laatst gewijzigd op 12 februari 2013 17:07 uur

Grote boerderijbrand in Boxtel

Grote boerderijbrand in Boxtel

Op de foto: Vlammen slaan metershoog uit de boerderij aan de Goorestraat in Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).

De brandweer in Boxtel rukte dinsdagochtend uit voor een zeer grote boerderijbrand aan de Goorestraat. Het totale brandweerkorps werd gealarmeerd; vanuit Den Bosch kwam een hoogwerker. De monumentale boerderij brandde helemaal af.

De bewoner van de monumentale boerderij wist zijn vader nog uit de woning te krijgen. Toen hij terug wilde om wat persoonlijke bezittingen te halen, was het pand al niet meer toegankelijk; het vuur greep snel om zich heen.

Het woongedeelte van de boerderij is volledig verwoest. Zo'n vijftien honden die in de boerderij zaten, konden niet meer worden gered en kwamen om. Omliggende gebouwen zoals schuren en stallen werden natgehouden; de brandweer wilde voorkomen dat het vuur over zou slaan. De Eindhovenseweg was gedurende de brand tijdelijk afgesloten voor verkeer vanwege uitgerold blusmateriaal.

Burgemeester Hans van Brummen kwam ook naar de Goorestraat; hij sprak met de eigenaar van de boerderij, de politie en de brandweer. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Olieenzo Remax-optimus Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht TopSlank Toverboom EmielTechniek Alfa Filipe Podium Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg