01:42:49    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 10 februari 2013 15:48 uur, laatst gewijzigd op 11 februari 2013 14:06 uur

Grote Eendentrek: geniaal!

Grote Eendentrek: geniaal!

Op de foto: Puzzelen met een Groen Hart van de Buurtvrouwen in de Grote Eendentrek. De groep won de eerste prijs bij de loopgroepen. (Foto: Peter de Koning).

De Grote Eendentrek heeft zich andermaal bewezen als een briljante leutstoet. Eendengat mag trots zijn op zoveel wagenbouwers en loopgroepen, die de carnavalsoptocht tot een van de fraaiste en kleurrijkste van de regio maken.

Actuele grappen over lokale politieke missers werden afgewisseld met kwinkslagen die verwezen naar landelijke onderwerpen, zoals de abdicatie van koningin Beatrix en de populairiteit van het erotische boek 'Vijftig tinten grijs'. Een lakei deelde dus abdiekaassies uit (kleine blokjes kaas, 75 jaar ten paleize gerijpt), de Kanunniken kozen voor een ludieke variant: Vijftig plinten grijs...

Tal van loopgroepen speelden in op het thema van prins Paul: 'Draagt iederind in oew hart'. Tal van hartspecialisten bevolkten de Grote Eendentrek om het publiek te trakteren op hartmassages, harttransplantaties en andere kwalen in de hartstreek. De burgemeesterswissel kwam ook nogal eens aan bod, onder meer op prachtige wagen van Geen Drank Geen Klank en De Agterblijvers.

In Brabants Centrum van 14 februari een uitgebreide terugblik in woord en beeld op de Grote Eendentrek.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Remax-optimus TopSlank Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Huidtherapie EmielTechniek Alfa Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Toverboom