RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:19:52    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 06 juli 2012 14:38 uur, laatst gewijzigd op 06 juli 2012 14:45 uur

'Grondwater licht vervuild'

\'Grondwater licht vervuild\'

Op de foto: In het grondwater onder de kruising Breukelsestraat/Baroniestraat zijn gechloreerde koolwaterstoffen aangetroffen. ,,Een relatief onschuldige vervuiling", volgens wethouder Willie van de Langenberg. (Foto: Henk van Weert).

Na de zomervakantie wilde de gemeente Boxtel starten met de herinrichting van de Breukelsestraat. Omdat onder de kruising met de Baroniestraat een ’kleine grondwaterverontreiniging’ is aangetroffen, wordt het karwei uitgesteld tot volgend voorjaar.

Met het maken van het bestek voor de herinrichting zijn in opdracht van de gemeente onder meer peilingen verricht in de bodem. ,,Daarbij zijn gechloreerde koolwaterstoffen aangetroffen in het grondwater. Dat is een relatief onschuldige verontreiniging, maar die moet natuurlijk wel zorgvuldig verwijderd worden.” Om de verontreinigde bodem af te kunnen graven, is het nodig dat er een lage grondwaterstand is. ,,De kans daarop is na de winter groter dan als we komend najaar zouden starten. Vandaar dat het project is opgeschoven”, aldus Van de Langenberg.

Volgens de wethouder is nog onduidelijk wat de oorzaak van de verontreiniging is. ,,We weten dat in de buurt, op het terrein van de voormalige wasserij Blanca, sprake is van bodemverontreiniging, maar we achten het onwaarschijnlijk dat dit hiermee verband houdt.”

De herinrichting van de Breukelsestraat omvat onder meer de invoering van eenrichtingsverkeer tussen de Pastoor Erasstraat en de Baroniestraat. Ook wordt een gescheiden riool aangelegd, waarbij het regenwater wordt afgekoppeld van het afvalwater. Volgend jaar maart wil de gemeente Boxtel ook het Breukelsplein, een eind verderop in de straat, opnieuw inrichten. ,,Beide werkzaamheden zullen we goed op elkaar moeten afstemmen, maar mijn voorzichtige inschatting is dat de twee projecten elkaar niet bijten.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Huidtherapie SNS Bank