02:21:56    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 31 augustus 2012 11:27 uur, laatst gewijzigd op 31 augustus 2012 11:31 uur

Groene Woudbank op Velder

Groene Woudbank op Velder

Op de foto: Frans van Boeckel, Joris Cijffers en Peter van de Wiel nemen als eerste plaats op het Groene Woudbankje. (Foto: Peter de Koning).

Bij de entree van landgoed Velder is vrijdagochtend de eerste Groene Woudbank geplaatst. Alle elf gemeenten in het Groene Woud plaatsen de komende tijd een bank die is gemaakt van stammetjes kastanjehout met daarop drie gerestaureerde stoelen.

Boxtelaar Joris Cijffers van De Maakerij heeft de bankjes ontworpen en bezocht daarvoor diverse kringsloopwinkels. ,,Dit zijn banken met een verhaal", stelt Cijffers. ,,De stoelen hebben er al een heel leven op zitten. De stammetjes waarop de stoelen zijn gemonteerd, roepen ook herinneringen op bij mensen. Het doet denken aan een stapel hout voor een open haard."

In Het Groene Woud werd vorig jaar een wandelroutenetwerk uitgezet. Ook wordt gewerkt aan een Groene Woud-app en een digitaal netwerk. ,,We willen dit nationaal landschap op de kaart zetten en aantrekkelijk maken voor toerisme", legt de Boxtelse wethouder Peter van de Wiel uit. ,,Het wandelroutenetwerk wordt al veelvuldig bezocht en nu staan er mooie bankjes waar wandelaars onderweg op kunnen uitrusten."

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Gemeente Boxtel