RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:32:58    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 23 november 2012 12:52 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2012 12:56 uur

Groene Woudbank in Esch

Groene Woudbank in Esch

Op de foto: Wethouder Eric van den Dungen (links) en Jan Heesemans probeerden de bank als eerste uit. (Foto: Peter de Koning).

Bij Landgoed Velder in Liempde stond er al één, maar ook Esch heeft sinds vrijdagochtend een Groene Woudbankje. De bank, ontworpen door Joris Cijffers van het Boxtelse bedrijf De Maakerij, is geplaatst aan de Essche Stroom nabij de brug aan de Haarenseweg in Esch.

Wethouder Eric van den Dungen van de gemeente Haaren en Jan Heesemans, inwoner van Esch, mochten de bank als eerste uitproberen. Van den Dungen noemde het gebied aan de Essche Stroom 'een prachtig stukje natuur'. ,,Het is een aanrader om hier een stuk te gaan wandelen en dan kan iedereen op dit bankje extra ontspannen. Ik hoop dat de bank hufterproof is." 

Vanuit het project Wandelroutenetwerk Het Groene Woud wordt in 11 gemeenten een bankje geplaatst die is gefinancierd door Streekfonds van het Groene Woud. Het doel is om tussen de 50 en 55 banken te realiseren in de gemeenten met behulp van sponsoring door inwoners en/of bedrijven. De gemeente Haaren hoopt dat er naast het bankje aan de Essche Stroom nog vier andere meubels worden gerealiseerd in de gemeente. Dat kan ook een persoonlijke bank worden, zoals een bedrijfsjubileumbank, de familiebank of verjaardagsbank. Kijk voor meer informatie op www.hetgroenewoud.com/sponsoring.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel