17:33:25    donderdag, 16 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 februari 2013 11:32 uur, laatst gewijzigd op 16 februari 2013 11:34 uur

Groene Woud: meer fruitbomen

Groene Woud: meer fruitbomen

Op de foto: Hoogstamfruit leeft in Boxtel. Tijdens het Herfstfestijn werd vorig jaar door leden van de Werkgroep Lokale Agenda 21 een appelproeverij gehouden in de oude boomgaard aan de Mgr. Bekkersstraat.

Onder het motto ’Draag een boompje bij’ wordt in nationaal landschap Het Groene Woud de terugkeer van hoogstamfruitbomen gestimuleerd.

Sinds december werden al zo’n zevenhonderd fruitbomen uitgereikt aan mensen die hun erf of boomgaard willen verrijken. De laatste driehonderd bomen worden binnenkort uitgereikt.

Inwoners van het buitengebied in alle Groene Woud-gemeenten hadden de mogelijkheid zich op te geven voor deze actie waarbij ze tegen een flinke korting vijf tot maximaal twintig biologisch geteelde hoogstamfruitbomen ontvingen. Wie ruimte heeft voor zoveel hoogstamfruitbomen, kan zich tot 1 maart bij de gemeente Boxtel aanmelden om in aanmerking te komen voor een deel van de resterende bomen.

De beschikbare soorten die in aanmerking komen voor de actie, zijn opgenomen in een bestellijst. De bestellijst is op te vragen via e-mailadres mni@boxtel.nl. De eigen bijdrage is bepaald op 12,50 euro per boom. Zaterdag 16 maart kunnen de bomen opgehaald worden.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Toverboom EmielTechniek Alfa Geerts advies Podium Boxtel Olieenzo Huidtherapie Elan Bikes support Doornmalen electro Beleef Boxtel TopSlank Geld en Makelaardij Filipe Café zaal Kloosterzicht buisman optiek