RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:48:41    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Maandag, 28 april 2014 09:02 uur, laatst gewijzigd op 28 april 2014 09:07 uur

Groene Draad toont 'Eetbaar Boxtel'

Groene Draad toont \'Eetbaar Boxtel\'

Op de foto: Wethouder Marusjka Lestrade (rechts) ontvangt een veldboeket met eetbare kruiden uit tuin en berm uit handen van Marja Gijben en Jan Juffermans van 'Eetbaar Boxtel'. (Foto: Gerard Schalkx).

Voor de eerste editie van De Groene Draad was zondag 27 april in Boxtel veel animo. Op veertien plekken konden belangstellenden een kijkje nemen, onder meer in opengestelde tuinen waar groente en fruit wordt gekweekt. Wethouder Marusjka Lestrade opende het initiatief van de stichting Eetbaar Boxtel tijdens de bijen- en plantjesmarkt in wandelpark Molenwijk.

Uit handen van Jan Juffermans, een van de initiatiefnemers van Eetbaar Boxtel, kreeg Lestrade een veldboeket met eetbare bloemen. ,,Wat prachtig! Zonde om op te eten”, reageerde de enkele dagen eerder aangetreden D66-wethouder. Ze beloofde ook in het gemeentehuis het eten van biologisch en lokaal geteelde groenten en fruit te gaan promoten.

Met David Andreae maakte Lestrade aansluitend een fietstocht langs diverse locaties die tijdens De Groene Draad waren te bezoeken. De wethouder liet zich onder meer informeren over permacultuur door Froukje Strik en over het initiatief Herenboeren bij De Groene Poort.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Proef Culinair SNS Bank