RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:45:36    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 24 september 2012 20:03 uur, laatst gewijzigd op 26 september 2012 16:06 uur

Groencertificaat voor waterschap

Groencertificaat voor waterschap

Op de foto: Marc Heijmans en Frank van Beers, beide uitvoerder bij Waterschap De Dommel, ontvangen het CO2-reductiecertificaat van Peter Bakker (bedrijfsleider Den Ouden Groenrecycling) en Leo Franken (accountmanager inname groene reststromen). (Foto: Waterschap De D

Waterschap De Dommel in Boxtel heeft maandag een CO2-Reductiecertificaat ontvangen van Den Ouden Groenrecycling. Daarmee wordt officieel bevestigd dat het waterschap snoeihout op duurzame wijze laat verwerken.

Het waterschap moet zorgen voor schoon, voldoende en veilig water in Midden-Brabant. Hiervoor is onderhoud aan watergangen noodzakelijk; dit bestaat onder meer uit het maaien van de honderden kilometers watergangen en het snoeien van hout dat de watergang en daarmee de doorvoer blokkeert.

Al dit snoeiafval wordt op een duurzame manier afgevoerd en daarom heeft de firma Den Ouden een CO2-Reductiecertificaat uitgereikt. ,,Duurzaam denken is één stap maar ook echt duurzaam handelen is een tweede stap”, zegt bestuurder Ben Besselink van het waterschap. ,,Ik ben dan ook blij om te zien dat het waterschap steeds vaker voor een duurzame oplossing kiest. Het certificaat dat we vandaag hebben ontvangen onderstreept dit. Dat we kiezen voor een firma zoals Den Ouden, die CO2 bewust werkt en aan groenrecycling doet, is een goed voorbeeld. Met de inzameling, verwerking en eindgebruik van 315 ton houtachtige biomassastromen is een totale reductie van 49,8 ton gerealiseerd.”

Op dit moment bekijkt het waterschap of het maaiafval ook op een duurzame wijze afgevoerd kan worden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Kindertuin SNS Bank Natasja fashion Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro 040Fit Geerts advies Zwanenberg adviesgroep Tiga Koppelmans Café zaal Kloosterzicht Toverboom Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Rijschool Dolman Huidtherapie Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen