04:29:05    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 22 februari 2012 11:55 uur, laatst gewijzigd op 22 februari 2012 12:12 uur

Groen licht Dommel door Boxtel

Groen licht Dommel door Boxtel

Op de foto: Het vlonderpad bij de Dommel in de wijk Boxtel-Oost mag blijven. (Foto: Henk van Weert).

Waterschap De Dommel mag doorgaan met de werkzaamheden in het project Dommel door Boxtel in de wijk Oost. De Raad van State deed woensdag uitspraak in een bodemprocedure die was aangespannen door milieuvereniging Het Groene Hart. Het beroep werd ongegrond verklaard en daarmee zijn de bouw- en aanlegvergunningen in het traject Oost onherroepelijk geworden.

De vereniging tekende beroep aan tegen de aanleg van een ecologische verbindingszone, vissteiger voor invaliden, kano in- en uitstapplaats, een zandvang en een voetgangersbrug over de Dommel met vlonderpad en veegvuiluitdraaiplaats.

Volgens Het Groene Hart is de aanleg van deze voorzieningen niet in overeenstemming met het bestemmingsplan. De gemeente Boxtel verleende een ontheffing waardoor in 2011 al gestart werd met de werkzaamheden in de wijk Oost. De meeste voorzieningen zijn al klaar.

Lees meer over de uitspraak van de Raad van State in Brabants Centrum van donderdag 23 februari.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Elan Bikes support Doornmalen electro Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Alfa Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Remax-optimus Filipe Toverboom Beleef Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij Geerts advies