RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:22:08    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 22 februari 2013 09:52 uur, laatst gewijzigd op 22 februari 2013 09:55 uur

Groeiende onvrede over kV-station

Groeiende onvrede over kV-station

Op de foto: Tussen de tuinen achter een woning aan de Brede Heide en het datacenter van Rabobank Nederland moet nog dit jaar een hoogspanningstation worden gebouwd. (Foto: Albert Stolwijk).

De wijze waarop de gemeente Boxtel op woensdag 27 februari een informatiebijeenkomst organiseert over de bouw van een 10-150 kilovoltstation is bij coalitiepartij Combinatie95 in het verkeerde keelgat geschoten. Zowel op de vorm als de locatie is kritiek. De SP sluit zich hierbij aan en vindt dat wethouder Wim van der Zanden met de keuze voor een vrije inloop van belangstellenen kritische burgers ontwijkt.

In een brief die Combinatie95 woensdagavond aan het college van B. en W. stuurde, spreekt raadslid Peter Manniën zijn ongenoegen uit over de informatiemarkt die op woensdag 27 februari tussen 16.00 en 20.00 uur wordt gehouden in het schoolgebouw van Helicon Opleidingen aan de Schouwrooij. Zo’n inloopmiddag- en avond is in zijn ogen ongeschikt om de vragen die leven bij de inwoners van Lennisheuvel weg te nemen. Dat voor een locatie buiten het kerkdorp wordt gekozen, vindt hij ook spijtig.

De SP-fractie heeft zich vrijdagochtend aangesloten bij de kritiek van de op een na grootste coalitiepartij. Fractievoorzitter Eric van den Broek wil dat het college een ’échte voorlichtingsavond’ organiseert en roept andere partijen in de raad op zich bij dat verzoek aan te sluiten.

Tijdens de geplande voorlichtingsbijeenkomst beantwoordt de gemeente Boxtel vragen over de bouw van een hoogspanningsstation nabij het datacenter van Rabobank Nederland op bedrijventerrein Vorst. Ook energiemaatischappij Enexis, netwerkbeheerder TenneT, GGD en RIVM zijn daar present.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie