RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:17:44    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 25 oktober 2011 17:06 uur, laatst gewijzigd op 25 oktober 2011 17:23 uur

Gratis tanken... voor elektroauto's

Gratis tanken... voor elektroauto\'s

Op de foto: Bij de praktijk van Fysio-Team aan het Breukelsplein staat een van de drie nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's. (Foto: Henk van Weert).

Op drie plekken heeft de gemeente Boxtel palen geplaatst waar mensen de accu van hun elektrische auto gratis kunnen opladen. Wethouder Peter van de Wiel neemt de eerste vrijdag 28 oktober om 11.00 uur officieel in gebruik. Dat gebeurt bij het oplaadpunt aan de Mgr. Bekkersstraat.

Eigenaren van elektrische voertuigen kunnen voortaan niet alleen aan de Mgr. Bekkersstraat, maar ook op het Breukelsplein en de Keefheuvel in Liempde hun voertuigen bijladen. Eerder werd op particulier initiatief al een oplaadpunt gerealiseerd bij oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg.

Het initiatief maakt deel uit van een pilotproject van de Stichting E-laad.nl, een samenwerking van Nederlandse netbeheerders. De stichting plaatst en onderhoudt de palen en levert gratis groene stroom. De gemeenten stellen parkeerplaatsen ter beschikking. ,,Doel van het project is onder andere het ’kip/ei-verhaal’ in het elektrisch vervoer op te ossen. Zonder laadpalen komen er geen voertuigen en zonder voertuigen geen infrastructuur voor het laden. Met de laadpalen is een begin gemaakt”, stelt een woordvoerster van de gemeente Boxtel.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Doornmalen electro Huidtherapie SNS Bank