RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:31:05    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 12 september 2011 14:48 uur, laatst gewijzigd op 14 september 2011 15:13 uur

Gratis ID-kaart kost Boxtel geld

Gratis ID-kaart kost Boxtel geld

Op de foto: Gemeenten mogen geen geld meer vragen voor het verstrekken van een identiteitskaart. (Foto: ministerie van Binnenlandse Zaken).

Burgemeester Frank van Beers verwacht dat het verstrekken van een gratis identiteitskaart de gemeente Boxtel ongeveer 90.000 euro gaat kosten. De Hoge Raad besloot vrijdagochtend dat gemeenten geen geld meer mogen vragen voor het document. Inwoners van Boxtel die sinds augustus vorig jaar een ID-kaart hebben aangeschaft, krijgen hun geld terug. ,,Het gaat in totaal om ruim tweeduizend kaarten”, aldus Van Beers.

Het Gerechtshof in ’s-Hertogenbosch bepaalde al in oktober 2010 dat de aanschaf van een identiteitskaart gratis moest zijn. Voordat het document daadwerkelijk kostenloos verstrekt zou worden, moest eerst de Hoge Raad zich nog uitspreken over de beslissing van het Hof. De Hoge Raad deed dat afgelopen vrijdag, in de tussentijd konden de gemeenten leges blijven vragen voor de ID-kaart.

Van Beers: ,,De mensen die sinds augustus vorig jaar een kaart hebben gekocht, hebben van ons een brief meegekregen waarin wij de mensen verzochten geen bezwaar te maken. Want mocht de Hoge Raad tot dezelfde uitspraak komen als het Gerechtshof, wat nu dus ook is gebeurd, zou iedereen zijn of haar geld terugkrijgen. Dat komen we nu dus na.”

De betreffende inwoners krijgen volgens Van Beers vóór 1 oktober een brief van de gemeente met daarin een antwoordformulier en bijgesloten enveloppe. ,,De betrokkenen hoeven alleen maar hun bank- of gironummer te vermelden en vervolgens de enveloppe terug te sturen naar de gemeente. Dan zorgen wij ervoor dat het betaalde geldbedrag voor de ID-kaart vóór 1 december wordt terugbetaald, alleen als mensen het formulier na 15 oktober opsturen, kan het misschien iets langer duren.”                   

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Gemeente Boxtel