RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:12:25    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 16 september 2012 11:30 uur, laatst gewijzigd op 16 september 2012 13:22 uur

Good Bye, Lenin in FilmPodium

Donderdag 20 september vertoont FilmPodiumScopia in theaterzaal Podium Boxtel aan de Burgakker vanaf 20.15 uur de Duitse feel good-film ’Good Bye, Lenin!’. De tragikomedie uit 2003 handelt volgens Wim van Liempt, die bij aanvang een inleiding zal houden, over ’Ostalgie’. ,,Een nostalgische hang naar de DDR.”

De belangrijkste hoofdrolspelers zijn Daniel Brühl, Katrin Sass, Maria Simon en Chulpan Khamatova. De film is geschreven door Bernd Lichtenberg en geregisseerd door Wolfgang Becker.

De film laat komische verwikkelingen zien rond een moeder die DDR-producten begeert, die na de val van de Berlijnse Muur niet meer te krijgen zijn. Tevens wordt duidelijk dat de Wende niet voor iedereen ideaal was: terwijl in de DDR iedereen een baan had, raakten velen in het nieuwe Duitsland werkloos.

Toch bevat de rolprent ook een waarschuwing: de DDR die in de slaapkamer van de vrouw is gecreëerd is een ideaalbeeld dat nooit heeft bestaan. De scènes waarin Oost-Duitse soldaten een demonstratie in 1989 hardhandig uiteenslaan zijn daar het bewijs van.

Jos Vervoort, samen met Wim van Liempt initiatiefnemer van FilmPodiumScopia, vertelt dat het ’Good Bye, Lenin!’ vanwege problemen met de vertoonrechten in de plaats komt van de eerder aangekondigde rolprent ’Lola Rennt’.

Kaarten voor ’Good Bye, Lenin!’ kosten acht euro en zijn te koop bij boekhandel Elckerlijc (Markt) en UITpunt Boxtel in de bibliotheek (Burgakker). Op 20 september zijn aan de zaal van Podium Boxtel ook kaarten te koop.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Gemeente Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg