RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:07:11    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 12 september 2013 17:28 uur, laatst gewijzigd op 12 september 2013 17:31 uur

Golfbeweging in mozaïek

Golfbeweging in mozaïek

Op de foto: Het kunstwerk van Agnes Savelkouls trok donderdag tijdens de onthulling veel bekijks. (Foto: Peter de Koning).

Het koperen bestaansjubileum van Kunstlicht99 was twee jaar geleden voor de Kunststichting Boxtel aanleiding om een wedstrijd uit te schrijven. Onder het motto ’Ontmoetingsplekken in het groen’ werden de leden uitgedaagd een ontwerp te maken. Donderdagmiddag werd in Liempde de eerste creatie onthuld: ’Golfbeweging in mozaïek’ van Agnes Savelkouls. De onthulling werd verricht door burgemeester Mark Buijs en loco-watergraaf Tiny Arts.

Savelkouls’ kunstwerk werd onthuld aan de Dommeloever nabij de Molendijk in Liempde. Na een ontmoeting in de Vlaamse schuur aan de Kasterensestraat, waar Savelkouls uitleg gaf over haar werk, vond even later aan de Dommel de onthulling plaats met muzikale klanken van seniorenharmonie Buchestelle.

De kunstenares liet zich inspireren door de gevolgen die het menselijk ingrijpen kan hebben op de natuur. In haar golvende kunstwerk van mozaïek is 'schroefwater' te zien, de sporen die een boot achterlaat in het water. Burgemeester Buijs en loco-watergraaf Tiny Arts waren lovend over het werk. ,,Ik hoop dat het kunstwerk voorbijgangers inspireert om anders naar dingen te kijken in de wereld", zei Buijs.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Olieenzo Geerts advies Huidtherapie Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht