12:23:38    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Zondag, 01 april 2012 13:06 uur, laatst gewijzigd op 01 april 2012 13:31 uur

Golfbaan in Liempde? 1 april!

Golfbaan in Liempde? 1 april!

Op de foto: Voorzitter Michaél Michiels van de Ondernemersvereniging Liempde (OVL) verricht met zijn 1 april-shirt de eerste afslag voor de golfbaan in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).

Een dertigtal nieuwsgierigen trok zondagmorgen rond de klok van elf uur naar een weiland aan de Lagevoortseweg in Liempde om getuige te zijn van de start van een opmerkelijk en spectaculair initiatief. De symbolische eerste afslag voor wat dé attractie voor nationaal landschap Het Groene Woud moet worden op Boxtels grondgebied. Een 18 holes golfbaan, compleet met een golfresort dat plaats gaat bieden aan tweehonderd gasten.

De meeste aanwezigen hadden wel zo’n vermoeden dat het om een 1 april-grap ging, maar speelden het spel goed mee of zeiden tenminste dat te doen. Eigenlijk was het de bedoeling dat burgemeester Frank van Beers zondagmorgen de eerste golfbal zou slaan, maar de burgervader was verhinderd omdat hij acte de présence moest geven bij de Palmpaasoptocht op de Markt in Boxtel. Voorzitter Michaél Michiels van de Ondernemersvereniging Liempde (OVL) – door Siep Schukken aangekondigd als de loco-burgemeester van Liempde – had daarom de eer om de eerste afslag te verzorgen, waartoe een symbolische hole was aangelegd op het terrein aan de Lagevoortseweg.

Nadat Michiels de initiatiefnemers, de ondernemers Siep Schukken en Kjeld van Leeuwen, geprezen had voor hun doorzettingsvermogen en het feit dat ze binnen een kort tijdsbestek ook het gemeentebestuur voor hun ambitieuze plannen wisten te winnen, was het tijd voor de eerste afslag. ,,Het golfterrein is een belangrijke impuls voor het toerisme en de recreatie en noodzakelijk om de lokale economie in het Liempdse op peil te houden”, moest Michiels vooraf nog even van het hart. ,,Burgemeesters dragen tijdens dit soort gelegenheden altijd een ketting. Die heb ik weliswaar niet, maar ik heb er wel een getekend op mijn shirt.”

Toen de preses van de OVL vervolgens zijn jas uittrok en zijn sjaal afdeed, kwam dan eindelijk de aap uit de mouw. Het shirt was niet alleen versierd met een ketting, maar ook met de woorden ’1 april’. ,,Dames en heren, we zijn hier voor de lol. Dank voor uw komst.” Een 1 aprilgrap dus, tot blijdschap van Frans van Boeckel, mede-eigenaar van het nabijgelegen landgoed Velder. ,,Het is een mooie grap, maar ik hoop dat die golfbaan er ook nooit komt."  

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie buisman optiek Remax-optimus EmielTechniek Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro TopSlank Elan Bikes support Podium Boxtel Filipe Toverboom