00:44:22    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 22 februari 2012 16:50 uur

Glasvezelnetwerk in Gemonde

Inwoners van Sint-Michielsgestel, Gemonde, Berlicum, Den Dungen, Maaskantje, Middelrode en Halder kunnen zich tot zondag 26 februari aanmelden voor aansluiting op het glasvezelnetwerk. Als tenminste 30 procent van de huishoudens zich inschrijft wordt een netwerk aangelegd.

Het bedrijf Reggefiber verzorgt de exploitatie van het glasvezelnetwerk en heeft al een aantal aanmeldingen gekregen. Doordat de kernen van de gemeente Sint-Michielsgestel ver uit elkaar liggen, zijn de aanlegkosten relatief hoog. Om dit te ondervangen heeft Reggefiber besloten om in de buurtschap Halder alleen glasvezel aan te leggen als zich daar minimaal 65 procent van de bewoners opgeeft. Voor Gemonde geldt dit niet, omdat deze kern centraler in de gemeente ligt.

Volgende week wordt bekend hoeveel aanmeldingen er zijn voor glasvezel in de gemeente Sint-Michielsgestel. Het bedrijf Reggefiber hoopt eind maart van start te kunnen gaan met de aanleg. De werkzaamheden duren naar verwachting tot het einde van het jaar.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geld en Makelaardij Olieenzo Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen