RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:48:42    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 juli 2012 09:36 uur, laatst gewijzigd op 24 juli 2012 09:38 uur

Glas in lood voor hospice

Glas in lood voor hospice

Op de foto: De sloop van de oude verpleegvleugel van Liduina ligt vier weken stil in verband met de bouwvakvakantie. Als het puin straks weg is kan aan het hospice (links) een huiskamer en entree worden gebouwd. (Foto: Henk van Weert).

Komend najaar wordt het hospice in gebruik genomen bij verpleeghuis Liduina. In een huiselijke omgeving kunnen hier terminale patiënten de laatste maanden van hun leven doorbrengen als dat thuis niet mogelijk is. Een van de voorzieningen is een stiltecentrum, dat onder meer wordt ingericht met glas-in-loodramen uit het oude Carolusziekenhuis.

Een deel van de monumentale glas-in-loodramen die beeldend kunstenaar Marius de Leeuw (1915-2000) ooit maakte voor de kapel van het Carolus is sinds vorig jaar te zien in de kapel van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis. Maar niet alle panelen werden daarvoor gebruikt. ,,We zijn erg blij dat ook wij enkele panelen mogen gebruiken in ons hospice. Maar de kunstwerken dienen eerst wel te worden gerestaureerd omdat het lood is verpulverd. De totale kosten om het glas in lood een plekje te geven in het stiltecentrum belopen zo’n 15.000 euro en moeten we zelf ophoesten”, vertelt locatiedirecteur Ruud Broeksteeg van verpleeghuis Liduina.

Deze week werd bekend dat de inrichting is genomineerd voor het zogeheten coöperatief dividend van 25.000 euro dat de lokale Rabobank Dommel en Aa eind augustus onder negen goede doelen verdeelt.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Geerts advies SNS Bank Doornmalen electro Proef Culinair Beleef Boxtel Olieenzo Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg