RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:09:05    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 23 november 2012 14:41 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2012 15:09 uur

Gildenbonds naar muziekconcours

Gildenbonds naar muziekconcours

Op de foto: De Gildenbondsharmonie is een van de twaalf orkesten die zich komen weekeinde in de hoogste afdeling laten beoordelen in het Veldhovense theater De Schalm. (Archieffoto: Gerard Schalkx).

De Gildenbondsharmonie verdedigt zaterdag 24 november de Boxtelse kleuren tijdens het jaarlijkse concours van de provinciale muziekbond. De 63 muzikanten betreden om 16.30 uur het concertpodium van theater De Schalm in Veldhoven om zich te laten beoordelen in de eerste divisie.

Samen met de Gildenbondsharmonie treden nog vier muziekkorpsen zaterdag aan in de hoogste afdeling. Een dag later treden nog eens vier orkesten in deze divisie voor het voetlicht. Een van de deelnemers aan het Veldhovense concours is de Koninklijke Harmonie Deurne, waarmee de Gildenbonds afgelopen zaterdag een uitwisselingsconcert hield in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Beide orkesten vertolkten hier onder meer verplichte concourswerk Dis-tensions-diS en lieten volgens woordvoerder Bert Pijpers horen goed voorbereid te zijn. De laatste voorbereidingen, gisteren tijdens de repetitie, verliepen ontspannen, meldt het orkest via Facebook.

Wie de Boxtelse muzikanten wil aanmoedigen in De Schalm kan meereizen met de touringcar die om 13.45 uur vertrekt vanaf de Tijberzaal. Naar verwachting is de bus rond 22.00 uur weer terug bij het clublokaal van de Gildenbonds aan de Baanderherenweg.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Doornmalen electro Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo