RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:07:24    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 13 maart 2012 15:21 uur, laatst gewijzigd op 08 mei 2012 12:40 uur

Gildenbonds in Beurs van Berlage

Gildenbonds in Beurs van Berlage

Op de foto: The Fancy Fiddlers treden zondag 20 mei met de Gildenbondsharmonie op in de Beurs van Berlage.

De Gildenbondsharmonie verzorgt zondag 20 mei een bijzonder concert in de Beurs van Berlage te Amsterdam. De harmonie heeft een programma samengesteld waarbij voor het eerst ook een strijkersensemble gaat meedoen aan de serie ’Blazen in de Beurs’.

In deze serie traden tot nu toe alleen gerenommeerde Nederlandse blaasorkesten op, zoals The Amsterdam Wind Orchestra en het Philips Symfonisch Blaasorkest. Dit seizoen staan onder meer de Koninklijke Harmonie van Thorn en de Marinierskapel geprogrammeerd. De Gildenbondsharmonie is dus in goed gezelschap. Muziekgroep Fancy Fiddlers, die de Gildenbondsharmonie gaat begeleiden, bestaat uit vioolleerlingen van Coosje van Wijzenbeek, aangevuld op cello door leerlingen van Monique Bartels.

In de geest van de serie zullen de strijkers de Gildenbondssolisten begeleiden. Dirigent Sander Teepen en hoboïste Anneloes Hobé zullen soleren in een concert voor twee hobo’s van Albinoni, fluitiste Jannemieke van Hemert zal ’La Fille Aux Cheveux de Lin’ van Debussy spelen. De Gildenbondsharmonie op haar beurt zal de begeleiding verzorgen voor twee jeugdige Fancy Fiddlers.

Kaarten voor Blazen in de Beurs kosten 17,50 euro aan de zaal, maar zijn via leden van de harmonie te koop voor 15 euro. In combinatie met een toegangskaartje wordt door de Gildenbondsharmonie ook busvervoer aangeboden waarbij de vereniging de helft van de reiskosten voor haar rekening neemt. Meereizende fans betalen 7,50 euro. Reserveren kan ook via e-mail: info@gildenbonds.nl.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Doornmalen electro Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair SNS Bank Meubelmakerijdenberg Huidtherapie