RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:10:01    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 17 april 2013 12:05 uur, laatst gewijzigd op 17 april 2013 12:09 uur

Gilde schiet voor koningszilver

Gilde schiet voor koningszilver

Op de foto: Pas na 32 ronden werd in 2011 de koningsvogel van het Boxtelse gilde geheel aan flarden geschoten. Het houten doel bezweek pas na 186 treffers. (Foto: Guus Bekooy).

Op het gildeterrein achter het Gasuniecomplex aan het Essche Heike houdt het Boxtelse gilde Sint-Barbara & Sint-Joris dinsdag 23 april het tweejaarlijkse koningschieten. Vanaf 15.00 uur worden de pijlen gericht op de houten koningsvogel in de ruim twaalf meter hoge schutsboom. Publiek is welkom.

De schutter die het laatste stukje van de ’papegaai’ uit de mast knalt, krijgt de zilveren ’koningsbreuk’ omgehangen. Oud-horecaman Frans Teulings, die in 2011 de moeizame verlopen wedstrijd won, heeft aangegeven zijn titel te willen prolongeren.

Om 19.00 uur maakt het gilde met de nieuwe koning zijn opwachting bij het gemeentehuis waar burgemeester Hans van Brummen voorafgaand aan de raadsvergadering de erewijn aanbiedt. Hier verschijnt ook Boxtel’s Harmonie voor een serenade.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Proef Culinair Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Huidtherapie Olieenzo Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen