09:16:38    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 01 oktober 2012 19:59 uur, laatst gewijzigd op 01 oktober 2012 19:59 uur

Gilde Esch huldigt jubilarissen

Gilde Esch huldigt jubilarissen

Op de foto: Frank van der Pasch (links) en Norbert Smulders zijn gehuldigd als zilveren leden van het Sint-Willebrordusgilde in Esch.

Tijdens de algemene najaarsvergadering van het Sint-Willebrordusgilde in Esch zijn zondag drie zilveren jubilarissen gehuldigd. Er klonk applaus voor Frank van der Pasch, Norbert Smulders en Guus Blom, die vanwege ziekte afwezig was.

Frank van der Pasch is officieel 25 jaar lid, maar al sinds 1983 aan het gilde verbonden. Toen maakte hij samen met drie andere aspirant-leden deel uit van het groepje jeugdvendeliers. Sindsdien is hij actief vendelier die het hoogste niveau heeft weten te bereiken en voor het gilde ruim dertig prijzen wist te winnen. Momenteel is Van der Pasch nog altijd actief als vendelier, maar is hij ook aardig bedreven in het geweerschieten.

De tweede jubilaris was gildeheer Norbert Smulders. Hij werd op 5 september 1987 ingehaald als pastoor van Esch en uit hoofde van die functie in dezelfde maand benoemd tot gildeheer. Als snel ontpopte Smulders zich tot een geliefd pastoor die de sympathie had van veel parochianen. Dit werd vooral duidelijk toen begin jaren negentig onder zijn leiding de actie ’Werk aan de Kerk’ van start ging. Op ludieke wijze wist hij tijdens diverse gelegenheden geld binnen te praten voor de restauratie van het Essche kerkgebouw.

Gildeheer Guus Blom ontbrak op het appel vanwege ziekte. Hij zal het jubileumschildje dat ook Van der Pasch en Smulders kregen op een later tijdstip ontvangen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Olieenzo Beleef Boxtel Filipe Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Toverboom Meubelmakerijdenberg Geerts advies Doornmalen electro Geld en Makelaardij Remax-optimus EmielTechniek Alfa