RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:16:43    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 01 oktober 2012 19:59 uur, laatst gewijzigd op 01 oktober 2012 19:59 uur

Gilde Esch huldigt jubilarissen

Gilde Esch huldigt jubilarissen

Op de foto: Frank van der Pasch (links) en Norbert Smulders zijn gehuldigd als zilveren leden van het Sint-Willebrordusgilde in Esch.

Tijdens de algemene najaarsvergadering van het Sint-Willebrordusgilde in Esch zijn zondag drie zilveren jubilarissen gehuldigd. Er klonk applaus voor Frank van der Pasch, Norbert Smulders en Guus Blom, die vanwege ziekte afwezig was.

Frank van der Pasch is officieel 25 jaar lid, maar al sinds 1983 aan het gilde verbonden. Toen maakte hij samen met drie andere aspirant-leden deel uit van het groepje jeugdvendeliers. Sindsdien is hij actief vendelier die het hoogste niveau heeft weten te bereiken en voor het gilde ruim dertig prijzen wist te winnen. Momenteel is Van der Pasch nog altijd actief als vendelier, maar is hij ook aardig bedreven in het geweerschieten.

De tweede jubilaris was gildeheer Norbert Smulders. Hij werd op 5 september 1987 ingehaald als pastoor van Esch en uit hoofde van die functie in dezelfde maand benoemd tot gildeheer. Als snel ontpopte Smulders zich tot een geliefd pastoor die de sympathie had van veel parochianen. Dit werd vooral duidelijk toen begin jaren negentig onder zijn leiding de actie ’Werk aan de Kerk’ van start ging. Op ludieke wijze wist hij tijdens diverse gelegenheden geld binnen te praten voor de restauratie van het Essche kerkgebouw.

Gildeheer Guus Blom ontbrak op het appel vanwege ziekte. Hij zal het jubileumschildje dat ook Van der Pasch en Smulders kregen op een later tijdstip ontvangen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij SNS Bank