RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:11:51    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:16 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:29 uur

’Ghanezen zijn positief, ondanks grote armoede’

Irene de Maeyer uit Liempde is sinds 2003 actief als vrijwilliger voor Stichting Onyame, waarvan de laatste vijf jaar als secretaris. Het gaat om een organisatie die betrokken is bij de Werkgroep Mondiaal Boxtel en als doel heeft mensen in Noord-Ghana die onder de armoedegrens leven, mondiger en sterker te maken zodat ze op eigen krachten een beter bestaan kunnen leiden. Dit gebeurt onder meer door fondsenwerving en activiteiten in Nederland, waaronder een dienstenveiling op zaterdag 19 maart in Boxtel.

Gemeenschapshuis De Walnoot vormt die dag vanaf 20.30 uur het decor voor de dienstenveiling, waarbij de opbrengst bedoeld is voor Onyame. De Maeyer: ,,Een vierkoppige commissie is sinds september bezig met het evenement. We worden daarbij zowel praktisch als financieel ondersteund door de zendingscommissie van de protestantse kerk in Boxtel.”

Om zo goed mogelijk beslagen ten ijs te komen sprak De Maeyer met plaatsgenoot Toon Voets over de wijze waarop fanfare Concordia in Liempde de dienstenveiling in het verleden heeft georganiseerd. ,,Hij heeft veel tips gegeven waar wij ons voordeel mee hebben kunnen doen. In totaal worden in De Walnoot 35 kavels verloot die worden aangeboden door veilingmeester Toon van Genugten uit Best.”

OPBRENGST

De Maeyer hoopt op een opbrengst van duizend euro. ,,Een nog hoger bedrag zou fantastisch zijn voor de mensen in Ghana. We proberen door het vervaardigen en verspreiden van promotiemateriaal en artikelen in de lokale media zoveel mogelijk mensen te attenderen op en te interesseren voor de veiling. De bezoekers hebben de mogelijkheid om onze stichting te ondersteunen en zelf nog iets leuks over te houden aan het evenement. Wij zijn blij dat we een groot aantal leuke diensten kunnen aanbieden van diverse bedrijven, winkels en organisaties uit met name Boxtel, maar daarnaast ook uit Liempde, Esch, Gemonde, Schijndel en ’s-Hertogenbosch.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 10 maart.

Auteur: STEFAN LATIJNHOUWERS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geerts advies Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Beleef Boxtel Olieenzo Gemeente Boxtel