03:40:52    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 september 2013 09:08 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2013 14:03 uur

Gezonde appels tegen schaliegas

Gezonde appels tegen schaliegas

Op de foto: Actievoerders van Schaliegas Vrij Boxtel en andere belangengroepen delen gezonde appeltjes uit bij de entree van het provinciehuis in 's-Hertogenbosch. (Foto: Annelieke van der Linden).

Het provinciehuis in 's-Hertogenbosch is vrijdag het decor van een discussie en een politiek debat over de risico's van boringen naar schaliegas. Alle deelnemers aan de bijeenkomsten zijn vrijdagochtend onthaald op 'gezonde appels van gezonde Brabantse bodem'. Schaliegasvrije appeltjes dus...

Vrijdagochtend wordt in het provinciehuis een hoorzitting gehouden over scaliegas. Daaraan doen deskundigen mee, maar ook bestuurders en vertegenwoordigers van belangen- en actiegroepen. Ook Schaliegas Vrij Boxtel en Haaren is present, net als een delegatie van Streekraad Het Groene Woud.

Vrijdagmiddag komen de leden van Provinciale Staten voor een extra vergadering bijeen. Centraal staat een door het CDA ingediende motie die ertoe moet leiden dat de provincie Noord-Brabant zich schaliegasvrij verklaart. Hiermee wil de provinciale politiek bereiken dat in Brabant niet geboord mag worden naar schaliegas.

Inmiddels heeft ook het dagelijks bestuur van nationaal landschap Het Groene Woud zich in het debat gemengd. Voorzitter Yvo Kortmann noemt het in een brief aan provinciale staten 'onbestaanbaar' dat de partners van Het Groene Woud niet betrokken zouden worden bij de besluitvomring over schaliegas.

Kortmann spreekt de vrees uit dat de waarden van Het Groene Woud, die zijn vastgelegd in onder meer Landschap van Allure, niet gerespecteerd worden als geboord wordt naar schaliegas. (later meer)

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Doornmalen electro Proef Culinair Geld en Makelaardij