15:46:22    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 28 maart 2012 14:05 uur, laatst gewijzigd op 28 maart 2012 14:10 uur

Gezocht: kinderkleding anno 1912

Gezocht: kinderkleding anno 1912

Op de foto: Deze week namen leerlingen van basisschool De Oversteek alvast in kijkje in het oude klaslokaal dat is ingericht voor de 40e editie van de Boeremèrt. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtel bruiste tijdens de zonovergoten modezondag. Het publiek smulde van al die nieuwe creaties die lokale modellen showden en waarmee mensen dit voorjaar en komende zomer hip voor de dag kunnen komen. Ook in Liempde zijn ze op dit moment verzot op kleding, maar dan vooral uit de oude doos...

Voor de nostalgische Boeremèrt die op Tweede Paasdag de veertigste editie beleeft, zijn de organisatoren met name op zoek naar kinderkleding die pakweg honderd jaar geleden in zwang was. Toon Voets is er van overtuigd dat bij menig Liempds huishouden nog bijvoorbeeld ouderwetse kieltjes, boezeroentjes en broeken ongebruikt in de kast liggen.

De penningmeester van het Boeremèrtcomité zou graag (tijdelijk) beschikken over de kledingstukken voor de kinderen die maandag 9 april in de oude schoolbanken kruipen van het vroegere patronaatsgebouw aan de Keefheuvel. Daar wordt een klaslokaal anno 1912 ingericht. Wie kledingstukken ter beschikking wil stellen kan bellen naar telefoonnummer (0411) 63 20 67 of 06-44 02 61 11.

Meer informatie: www.boeremert.nl.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Doornmalen electro Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel