RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:12:05    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 05 maart 2014 14:45 uur

Gezocht: grond voor Moeschtuin

Gezocht: grond voor Moeschtuin

Op de foto: Ad van Opstal, bestuurslid van de stichting Landschap Natuur en Milieu Haaren, en Carry Dirkx uit Esch bekijken de Samentuin aan de Poirterstraat in Helvoirt. In Esch wordt op dit moment gezocht naar een stuk grond voor een gezamenlijke moestuin.

Haaren heeft op verschillende plekken in de gemeente stukken grond beschikbaar gesteld voor gezamenlijke moestuinen. In Helvoirt en Haaren ligt al een aantal van deze ’samentuinen’ en Carry Dirkx uit Esch wil in haar dorp ook een plek voor het verbouwen van fruit, groente en/of bloemen inrichten. Ze geeft aan dat er inmiddels voldoende vrijwilligers zijn, maar dat er nog een terrein voor de zogenoemde Moeschtuin wordt gezocht.

Zo’n twintig mannen en vrouwen staan klaar om te beginnen met een samentuin. ,,Zij zijn al gestart met een beginnerscursus over tuinieren”, aldus Dirkx. Inmiddels is de zoektocht gestart naar een stuk grond in Esch voor de tuin. ,,We zoeken een centrale plek, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om te komen buurten of helpen”, legt initiatiefnemer Dirkx uit.

Dat kan een braakliggend (paarden)veldje zijn, een stuk (landbouw)grond dat niet gebruikt wordt of een gedeelte van een grote tuin. ,,We kunnen alle tips en aanbiedingen gebruiken. Ook willen we best huur betalen voor de grond of wellicht iets kopen, bijvoorbeeld met behulp van crowdfunding. Er zijn genoeg mogelijkheden.” Mensen met tips kunnen zich melden bij Carry Dirks via e-mailadres rkx@planet.nl. De Moeschtuin is te vinden op Facebook onder zoekwoord ’MoESCHtuin’.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Zwanenberg adviesgroep 040Fit Modecentrum Frans Theelen Koppelmans Tiga Gemeente Boxtel Rijschool Dolman Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel SNS Bank TopSlank Natasja fashion Geerts advies Toverboom Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Kindertuin