16:26:01    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 26 juli 2014 23:20 uur

Gezellige iftarmaaltijd in Selissen

Gezellige iftarmaaltijd in Selissen

In gemeenschapshuis De Walnoot in de wijk Selissenwal werd zaterdagavond de iftarmaaltijd gehouden. Inwoners van Boxtel kwamen naar De Walnoot om na zonsondergang samen te eten. De stichting Multiculturele Samenleving Boxtel en Platform Selissenwal organiseerden de iftarmaaltijd.

Tijdens de ramadan eten en drinken moslims niet tussen zonsopkomst en zonsondergang. De iftarmaaltijd wordt genuttigd zodra de zon onder is, zaterdag was dat om 21.45 uur. Na een gezamenlijk gebed en een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne, genoten zo'n zeventig Boxtelaren van soep, dadels en allerlei hapjes.

Bij de iftarmaaltijd waren Boxtelaren met diverse culturen en achtergronden aanwezig. Het doel van de gezamenlijk maaltijd is dan ook om autochtonen kennis te laten maken met de ramadan en de gebruiken die daarbij horen. De ramadan eindigt maandag of dinsdag - afhankelijk van de stand van de maan - met het suikerfeest.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Remax-optimus Huidtherapie Toverboom EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Filipe Olieenzo buisman optiek Geerts advies Geld en Makelaardij TopSlank